Wednesday, November 10, 2010

Sekali Lagi. Income kerja part time lebih besar.

Salam.

Ini adalah pasal kerja part-time atau full time di agensi kami di Public Mutual. Tahukah anda kita sebenarnya berkerja dengan susah payah tetapi income tetap banyak tu jugak. Kalau naik pun, tak berbaloi. Kalau namanya makan gaji, macam itulah.

Cuba lihat gambar di bawah. Beginilah caranya. Bila anda baru masuk kerja, semuanya ok.


Kemudian, di dah lama sikit. Mungkin lepas sebulan.



OK. tapi bila dah 3 bulan.



Bila dah lama kerja. Bos kata "kerja kuat sikit atau anda keluar."




Anda tidak mahu makan gaji. Anda sudah letak impian bahawa anda tidak akan berkerja makan gaji lagi 5 tahun atau lagi 2 tahun. Alhamdu lillah. Anda bijak. Tapi berapa ramai yang telah diberi ilham untuk membuat perkara yang sama, tapi akhirnya duduk di takuk yang sama aje. Apa yang kami nak beritahu ialah, bila diberi petunjuk, kita ikut pertunjuk itu hari itu jugak. Tak payah tangguh-tangguh. Usia meningkat, kalau orang islam pula, hari ini lebih baik dari semalam. Anda bagaimana?


Anda tahu income di public mutual sebagai perunding unit amanah itu besar. Kalau belum tahu, kami beritahu sekarang, bukan besar tapi sangat besar. Cari orang untuk melabur, orang tu dapat duit, kita dapat duit.

Bagi saya, kita tak perlu menjual. Kita cari orang yang hendak melabur terutama melalui simpanan wang KWSP, kita dapat duit.


Macammana nak cari orang nak melabur? Tu boleh tanya kami. Orang yang tak melabur, orang tu rugi besar. Silap, rugi besar sangat. Kami selalu beri satu contoh. Seseorang yang melabur untuk 20 tahun, pada 1/1/88 melaburRM100,000 dalam public saving fund. Pada 2/1/08 pelaburan dia dah jadi RM 984,429. Ini adalah keuntungan sebenar.

"Cuba baca sekali lagi perenggan di atas"


Hampir semua orang ada duit EPF. Tak kan nak biarkan dia rugi aje. Maksud saya kalau tak labur, rugi lah dia. Dalam 10 tahun, akibat inflasi, duit kita dah susut kuasa membelinya sehingga LEBIH separuh. Tu , dua kali rugi. Kalau tak paham tanya kami.



Di public mutual, peluang adalah besar. Tak payah mengampu, memujuk, dan sebagainya Nak cari orang pun tak susah.

Jumlah rejection untuk unit trusts memang rendah. Nak reject apa benda. Kalau ada rejection tu pasal dah ada ahli keluarga yang jadi unit trusts consultant jadi nak bagi business kat family. Ada sedikit lagi rejection. Selebihnya kita yang nak bercerita pasal amanah saham bagi mereka paham. Insya Allah bila mereka paham, mereka melabur.


Kita nak jadi 'high income society'. Dalam 10 tahun, kita akan pergi menjadi negara maju. 10 tahun bukan lama. Nak jadi negara maju. Tapi kalau kocek selalu kosong aje, bila nak maju. Cari industry yang masih baru untuk berkembang. Seperti industri amanah saham yang teramat kecil, sedangkan negara maju sudah berkali-kali jumlah pelaburan dia. Kita dianggap masih dalam 'infancy stage' . Lihat EPF sahaja, baru tak sampai 2% dari jumlah simpanan sahaja yang dikeluarkan.



Satu kelebihan unit trusts di Public Mutual ni ialah ia ada income yang macam pencen. Pencen kita dapat masa umur 55, tapi di Public mutual kita dapat terus. Katakan bagi yang baru dapat RM200, bukankah ini suatu income yang tak tidak akan membantu ketika kita berada di hospital. Nauzubillah.

Kenapa ada pencen? Ia adalah carier benefit yang diberi setiap bulan berdasarkan jumlah pelaburan pelanggan anda. Ia tak termasuk commission, year end bonus dan lain-lain (semua ada lapan jenis income). Pencen ini kita dapat sekarang dan bukan bila berumur 55 tahun. Anda minat?

Kena ambil exam bukan? Tentu. Nak jual unit trust kita kena tahu pasal unit trust. Tak payah tahu macam mana nak bawa kereta. Kita adakan kursus satu hari penuh untuk tolong anda paham pasal unit trusts. Macam memandu kereta, susah ke? Tak kan dia nak tanya macammana nak bawa kapal terbang pulak.

Apa yang anda dapat jika join kami? Kami akan bantu anda. Untuk pemulaan anda akan dapat 1) Buku yang perlu dibaca. 2) Soalan yang lepas 3) Kursus dari pukul 9.00 hingga 6.00. Bagi yang join agensi kami anda akan i) dapat 1 e-book dalam bahasa malaysia mengenai unit trusts. Ebook yang sangat berguna untuk unit trusts consultant ii) Kursus dan seminar yang diadakan dari semasa ke semasa. Antara kursus yang menarik ialah mengenai pasaran saham sekarang, bagaimana kita jangka yang market akan naik atau turun, mengelakkan market yang merudum dan lain-lain. 3) teknik menjawab soalan (untuk soalan yang susah)


Jika anda join kami, kami mengharapkan anda memberi pendapat anda dan tidak sentiasa menjual walaupun keadaan market akan dijangka turun. Tiada orang yang mengetahui samada market akan naik atau turun secara tepat tapi kita boleh jangka pergerakan pasaran. Sebab itu anda akan jadi orang yang sentiasa mengetahui tentang pasaran saham. Kursus yang kami buat adalah lebih untuk tujuan ini.

Sekiranya anda pernah jadi unit trusts consultant, bererti anda pernah mangambil dan pass exam tetapi lesen anda sudah mati setahun atau 2 tahun atau sehingga 10 tahun, anda adalah orang yang kami cari. Contact saya dan saya akan hidupkan semula lesen anda di bawah agensi sayadi public mutual. Anda dikehendaki membayar RM100, sign agency contract dan statutory declaration, gambar 4 keping ,photocopy IC, Sijil original.


Dengan sokongan dari upline dan sokongan dari remisier-remisier dan dealer yang memang kerja mereka di bidang saham, kami tidak tahu mengapa anda kata tidak.

Sekiranya anda minat untuk join group remisier ini, email dfariz@yahoo.com. Bayaran RM263.00 untuk join termasuk ambil exam.

No comments:

Post a Comment

Video

Loading...