Saturday, January 22, 2011

Panggilan untuk remisier, utc yang dah kena terminate dan orang yang berminat untuk jadi utc.

Salam.

Saya memanggil remisier-remisier yang memang sudah tahu pasal saham untuk bersama-sama group yang ramai remisier ini untuk bersama-sama memberitahu kepada pelanggan yang invest dalam unit trust ini melalui wang KWSP memang memberi pulangan yang berbaloi kepada mereka.

Saya juga memanggil Unit trust consultant dari public mutual yang sudah kena terminate untuk rejoin public mutual di bawah group yang ramai remisier ini. Kami benar-benar percaya bahawa anda adalah orang yang kami cari untuk memberi education kepada pelanggan-pelangan nanti dengan syarat anda hendak buat.

Jadi UTC atau unit trust consultant ni bagus ke?

Saya yang buat part time, pun dalam 20 hari bulan Januari 2011 ini sudah dapat lebih 5000 kommisyen. Jadi UTC bagus kita cari orang yang mempunyai KWSP sebab KWSP cuma beri lebih kurang pulangan 5 peratus. Jadi UTC juga menambahkan pelanggan saya sebagai remisier.

Saya bawa perhatian kepada tahun 1993. Kebanyakkan remisier yang telah menjadi remisier pada 1993 pun tahu betapa rancaknya saham pada tahun tersebut. Saya pada masa itu sedang belajar lagi. Duit pada masa itu pun tak banyak sebab student. Saya berkongsi duit dengan rakan-rakan dan beli seribu saham (masa itu 1 lot) shahpadu pada harga RM10.00. Saham itu kemudiannya dijual dengan harga RM14.10 selepas 2 minggu. Keuntungan lebih kurang RM4000.

Jika anda bertanya kepada remisier anda, mereka akan jawab, "Orang lain pun untung besar juga pada tahun tu". Kata seorang remisier "Duit dalam current account saya pada 1993 dah sampai dekat 1 juta. Belum kira kereta, rumah dan aset-aset lain". Tanyalah kepada mereka yang main saham pada 1993.

Saham pada tahun 1993 memang rancak. Kerusi di public galery memang penuh di tambah dengan orang yang berdiri. Sehingga orang yang di pasar menjual sayur pun ada pasaran saham.
Kenapa dengan tahun 1993? Ia bukankah sudah berlalu?

Memang ia sudah berlalu. Tetapi ramai orang yang berpendapat yang market kita berulang setiap 20 tahun. Ada yang berpendapat, ia akan berulang setiap 25 tahun. Sekiranya benar 20 tahun, tahun 1993 ditambah 20 akan jadi 2013. Sekarang tahun 2011. Adakah anda bersedia untuk semua ini. Tahun 2013 hanya 1 tahun lebih sikit dari sekarang. Masa itu ramai orang ingin melabur wang KWSP mereka dan mencari unit trust consultant. Adakah anda bersedia, atau baru ingin memjadi unit trust consultant.

Saya, masih lagi remisier, pun dapat lebih RM5000 dalam bulan Januari 2011. Macammana saya mula menceritakan pasal unit trust?

"Abang ada KWSP?. Abang tahu tak kalau abang tak melabur abang rugi besar? Abang nak tahu kenapa rugi? Ni saya cerita" saya tanya bakal pelanggan saya. Itu antara permulaan perbicaan saya. Saya kemudiannya boleh cerita mengenai jualan kereta yang bertambah, jam pelaburan, persaraan dan lain-lain lagi. Susah ke?

Soalan yang paling saya suka ialah "Saya dah masuk dan dah rugi, banyak pulak tu. Awak kata bagus macam ni?"

Tengok senarai keuntungan pelanggan saya. Tengok juga tarikh dia masuk melabur.  Kenapa pelabur-pelabur ini dapat keuntungan? Pelabur pelabur itu melabur dengan konsept yang betul. Antara perkara yang penting ialah.

1) Buat pelaburan dengan Kos Averaging
2) Buat asset allocation
3) Pertukaran dana adalah amat perlu pada masa yang betul.

Pertukaran dana atau switching adalah amat penting. Yang lain pun penting tapi saya highlight yang ketiga. Pada 2008, krisis ekonomi bermula. Bermula dengan dahsyat sekali. Sehingga Lehman Brother, satu institusi kewangan di Amerika Syarikat, yang dah melebihi 100 tahun, muflis.

Jarang didengari satu syarikat yang melebihi 100 tahun pun boleh muflis. 100 tahun, asset tentu dah banyak, liabiliti pun lagi banyak. Sudah lah lebih 100 tahun, institusi kewangan pulak tu. Banyak lagi tanda-tanda yang pasaran sahan akan jatuh. Masa ini pertukaran dana amat penting. Dan ramai diantara pelanggan saya membuat pertukaran dana pada masa itu.

Sekarang ekonomi dan pasaran saham dijangka naik untuk jangka panjang. Ini saya ambil dari icapital, Independent Investment Advisor. Katanya ia menjangkakan satu masa boom yang agak panjang.

Saya panggil remisier-remisier, bekas remisier, bekas UTC, UTC selain dari public mutual dan sesiapa sahaja untuk join group kami. Untuk join anda perlukan.

1) Umur 21 ke atas , salinan IC
2) Sijil SPM ke atas (original)
3) Gambar passport 6 keping
4) Sign agency agrement
5) Sign letter of aoth
6) RM 263.00 untuk ambil CUTE exam

Untuk bekas UTC, dan UTC selain public mutual anda perlu

1) Salinan IC
2) Sijil SPM ke atas (original)
3) Gambar passport 4 keping
4) Sign agency agrement
5) Sign letter of aoth
6) RM 100.00
Promosi RM100 sahaja tanpa perlu ambil exam sekali lagi.

Email saya dfariz@yahoo.com untuk join.

1 comment:

  1. =======RAHASIA MENHASILKAN UANG BERLIMPAH=========
    =======RATUSAN RIBUH HINGGA JUTAAN RUPIAH======
    >>>>>DILIRIK TEMPAT PESUGIHAN TAMPA TUMBAL<<<<<

    Jika Anda sudah capek dan lelah dengan status
    P7 – PERGI PAGI PULANG PETANG PENGHASILAN PAS-PASAN
    dan Anda tidak tahu harus bagaimana untuk meningkatkan
    kondisi finansial Anda… maka saya minta Anda dengarkan saya.

    Mungkin Anda adalah orang
    yang memiliki masalah :

    1.Stres
    2.Butuh Uang
    3 Butuh angka togel hasil ritual 100% tembus yang terjamin
    4.ingin buka usaha sendiri
    5 Memiliki Banyak Hutang
    6.Penghasilan Tidak Cukup
    7.selalu gagal setiap ada pekerjaan
    Semua masalah bisa di atasi
    Maka Anda sudah tepat sekali.
    berada di sini

    Anda PENASARAN Dan
    Ingin Tahu Rahasianya?
    LANGSUN AJA HBG BELIAU JANGAN DI RAGUKAN
    ABAH GOLEK DI NO: (082-361-234-469)
    Saya sangat berterimakasih banyak kepada
    ABAH GOLEK yg sudah membantu saya sekeluarga,karna sekaran ini saya sudah punya usaha dan bisa melunasi semua hutang2 saya bakhan saya juga sudah bisa membahagiakan kedua orang tua saya bersama istri saya. itu semua atas bantuan ABAH yang memberikan sulusi jalang menuju pesugihan mendapatkan uang , sudah banyak paranormal yg saya hubungi tapi tdk pernah membuahkan hasil, sehingga saya mencoba mengikuti ritual pesugihan ABAH GOLEK dan alhamdulillah berhasil dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan HBG BELIAU...!
    DI no:082-361-234-469 ABAH GOLEK jangan percaya sama nomor ritual paranormal yg lain,nomor ritual AKII CANDRA meman selalu tepat dan terbukti.DAN TANDA TERIMAH KASIH SAYA KEPADA ABAH GOLEK SETIAP
    SAYA DAPAT RUANGAN PASTI SAYA BERKOMENTAR TENTAN
    BELIAU BAGI ANDA YANG INGIN SEPERTI SAYA SILAHKAN HUBUNGI ABAH GOLEK DI NO:(082-361-234-469) ATAU
    >>>>>DILIRIK TEMPAT PESUGIHAN TAMPA TUMBAL<<<<<terimah kasii roomnyashobat...!!!

    ReplyDelete

Video

Loading...