Tuesday, April 3, 2012

Join sebagai konsultant. Tak rugi.


Assalamualaikum

Aku ,selain jadi remisier aku juga unit trust consultant. Unit trust consultant tu yang paling bestnya, dapat hampir percuma sebab exam dia senang. Untuk kita memang senang sangat. Bayangkan dah lima tahun kerja kat broker tanya soalan senang. Kalau dah lima belas tahun kerja, bagaimanalah senangnya.

Jual? Macammana?

Aku memang tak reti jual, Aku cuma kongsi maklumat tentang baiknya unit trust ni. Ia sebenarnya memang baik sangat. Bukan baik tapi baik sangat. Aku kongsikan maklumat tu, orang pun tahu kita berkerja kat A.A Anthony Securities. Lama-lama dia orang ikut.

Cerita pasal kebaikkan. Camne?

Aku cerita sikit. Kalau kita melabur di dalam Dana Public Saving dari 1/1/1988 dan disimpan sehingga 1/1/2008 iaitu 20 tahun. Harga dana tu dah jadi RM984,429 .

Itu pun dia tak tukar dana pada tahun 1996-1998. "Dua kitaran hidup ekonomi" menggalakkan kita berwaspada pada waktu itu. Masuk group ni dan aku cerita pasal "dua kitaran hidup ekonomi"

Tunggu dulu lah. Tunggu boleh tapi lebih lama lebih susah. Awal tahun ni FIMM buat soalan supaya susah dak lulus dan passing mark dinaikan. Selain tu, Sijil SPM mesti ada kredit dalam Bahasa dan Mathematics. Dan dalam tahun ni jugak, dia nak tambah syarat supaya lebih susah nak lepas syarat-syaratnya. 

Saya buat sampai RM5XXX sebagai PART-TIME. Direct Upline saya buat 20,000 hingga 60,000 sebulan tapi kena full-time.

Kalau duit exam RM 250 tu masalah. Contact saya, saya bagitau camne?

Yang diperlukan adalah
2 salinan Kad pengnalan
6 keping gambar passport
duit exam + kursus + pesuruhjaya sumpah = 250 + 10 + 3 = RM263 
Tandatangan Contract Agency
Tandatangtan letter of aoth
Sijil original SPM atau ke atas (Math dan bahasa - Kredit)
(kalau sijil SPM  hilang, boleh sign surat hilang dan ditantatangan dihadapan pesuruhjaya sumpah)

Boleh contact saya
Dzulfariz Azman email dfariz@yahoo.com
atau call / sms 0127057868

No comments:

Post a Comment

Video

Loading...